İLKOKUL DÖNEMİNDE BİLİŞSEL GELİŞİM ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Bilişsel gelişim; doğumdan başlayarak bebeklerin yetişkin olma sürecinde dünyayı algılayabilmesini ve çevresiyle etkileşimde bulunmasını sağlayan tüm zihinsel işlevleri edinme süreci olarak tanımlanmaktadır. Bilişsel gelişim ömür boyu devam etmektedir ve bireylerin yaşına, deneyimlerine ve genetik yapılarına bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Bireylerdeki bilişsel gelişim sürecini Jean Piaget 4 evrede açıklamıştır. İlkokul dönemi çocuklar bu kurama göre somut işlemler dönemindedir (7-11 yaş). Bu dönemin özellikleri;

  • Çocuklar sayı kavramlarını, ilişkileri, süreçleri ve benzerlerini geliştirir.
  • Zihinsel olarak problemleri düşünme yeteneğini geliştirir, ama soyut değil her zaman somut objeler ifadesinde düşünürler.
  • Çocuklar bu dönemde düşüncelerinde daha esnek ve düşünce süreçlerinde daha mantıklıdırlar.
  • Çocuk bütünü, parçalarının birbirinin yerine geçişini ve birbirine nasıl uyduğunu görebilirler.
  • Çarpmanın bölmeyle ilgili olduğunu, çıkarmanın toplamanın tersi olduğunu ve eşitlik gibi birbirleriyle ilgili olan kavramları bilirler.
  • Kavramları gruplama becerisi en üst düzeydedir. Tek özelliğe göre değil farklı özelliklere göre kavramları gruplandırabilirler.

BİLSEM ZEKA çocukların bilişsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Uygulama, çocukların hem eğlenip hem öğrenmesine katkı sağlıyor. Aynı zamanda çocukların problem çözme, eleştirel düşünme ve karar verme gibi becerilerini geliştirmelerine de destek olur. Siz de hemen BİLSEM ZEKA’yı indirerek çocuğunuzun bilişsel gelişimine katkı sağlayın! Uygulamayı indirmek için;

AppStore: https://bit.ly/bilsemapp

PlayStore: https://bit.ly/bilsemzeka

Öğrenci Sınıf Bilgisi
Görüşme Saati